Dugogodišnja ljubav prema Lošinju

Dalibor Cvitković, Zitta i Manfred Hock, Ankica Kučić
Dalibor Cvitković, Zitta i Manfred Hock, Ankica Kučić
Povećanje kvalitete i inovacije u turističkoj ponudi, muzeji, vidikovci, šetnice, kao i bolje infrastruktura, prometna povezanost te češće trajektne linije, promjene su i poboljšanja koja navode brojni dugogodišnji gosti otoka Lošinja.

Već 30 godina Manfred i Zitta Hock iz njemačkog Sailaufa vjerni su gosti iznajmljivačice Ankice Kučić. Oni su ujedno i prvi gosti obitelji Kučić te se od 1989. godine svake godine redovno vraćaju, pa čak i nekoliko puta godišnje. "Kada toliko dugo poznaješ nekoga, on više nije obični gost, već kućni prijatelj", kaže nam iznajmljivačica Kučić. Obitelj Hock preferira kupanje na plaži Borik, a najviše im se sviđa priroda i čisti lječilišni zrak otoka Lošinja. Često sa svojim omiljenim iznajmljivačima odu u "kampanju" pa ponekad zajedno roštiljaju. Druženja su česta, a posjeti obostrani te tako i iznajmljivači njih posjećuju u Njemačkoj. Manfred i Zitta skeptični su oko novog sustava odlaganja otpada, pa su zamolili da čuvamo svoj skriveni dragulj te da se regulira sistem selektivnog odlaganja otpada i smeće koje se ostavlja u neposrednoj blizini kontejnera.   

Georg Herbert i Roswitha Schütz te Beate Rothaupt gosti su Flavije i Ferdinanda Zorovića također već 30 godina. Rado se kupaju na svojoj omiljenoj plaži Mirna u Nerezinama koja se nalazi u neposrednoj blizini apartmana obitelji Zorović, a osobito bi ih veselilo kada bi se osigurao ulaz u more za osobe s poteškoćama u kretanju. Uživaju u lošinjskim šetnicama te vole posjetiti i druga mjesta na otoku, a očarala ih je ljepota prirode i mir koji su pronašli upravo u Nerezinama. Često roštiljaju, a grill-majstori u ovom su slučaju upravo gosti. "Vodili smo ih na Ilovik s čamcem, oduševili su se Tematskim vidikovcem Providencom i vesele se svim novostima u turističkoj ponudi. Tako su se oduševili Apoksiomenom i njegovim muzejem te logerom Nerezinac. Sviđa im se jednostavnost našeg mjesta, a radi se o dugogodišnjem uzajamnom povjerenju te jednom korektnom prijateljskom odnosu", prenijela nam je iznajmljivačica Flavia Zorović.

Već 17 godina u apartman obitelji Pavlešin u Artatorama, vjerno se vraća bračni par De Groot. Njemica Heidrun i Nizozemac Frederik rado Lošinj posjećuju početkom lipnja te se rijetko zadržavaju kraće od tri tjedna. Tako su stekli nove prijatelje i poznanstva koja vjerno održavaju. Iznajmljivači i gosti rado se druže i već imaju svoje male rituale, pa razmjenjuju recepte i specijalitete iz austrijskog Thüringena te tako i one hrvatske, odnosno lošinjske. "Simpatični i dragi par De Groot uvijek su spremni pomoći, osobito Frederik koji je pravi inovator te je uvijek spreman nešto popraviti i 'dati ruku'", kažu iznajmljivači Vasilj i Danijela Pavlešin.    

"Zahvaljujući programu vjernosti Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, turistički djelatnici mogu nagraditi vjernost svojih dugogodišnjih gostiju. Na taj način zajedno pridajemo značaj gostima koji godinama odabiru upravo Lošinj za svoju destinaciju. Njihovo mišljenje je važno, kao i motivi dolaska te eventualne primjedbe, upravo kako bismo ih pokušali riješiti i unaprijediti kvalitetu turističke ponude", istaknuo je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković te ovim putem pozvao sve turističke djelatnike da se jave te razvesele i nagrade vjernost svojih gostiju.

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja