Otoci.net

Uto25062019

Zadnje dodano:24.06.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Dan turizma s jakim slavonskim štihom, lipicanci na rivi

Dan turizma s jakim slavonskim štihom, lipicanci na rivi

Konji lipicanci bili su glavna atrakcija proslave Dana turizma u Cresu, koja je i bez njih imala izražen slavonski štih.

Ujutro je priređen turistički obilazak gradskih znamenitosti, a iznajmljivačima apartmana i soba podijeljene su sadnice. Gosti iz Đakova ponudili su kulen, sireve, pivo, vino i čobanac. Vožnje fijakerom s upregnutim lipicancima bile su krajnje neobičan prizor na creskoj rivi i trgu.

U smiraj dana bio je priređen mali sajam domaćih otočnih proizvoda, već afirmirana "Creska butega", a uoči koncerta riječke skupine "Sarah & The Romans" Turistička zajednica proglasila je najbolje uređenu cresku okućnicu; pobjednica je Paolina Saganić.

Cres posljednjih godina slavi Dan turizma u spomen na izlet 1. lipnja daleke 1845. godine, kada je austrijski "Lloyd" priredio jednodnevno turističko putovanje parobrodom iz Rijeke u Cres.

Već od ponedjeljka Cres nastavlja s feštama - kroz cijeli će se sljedeći tjedan održavati različiti događaji u sklopu "Creskog kaića", festivala pomorske baštine Cresa.

Na današnji dan.....

25/6/1977

U uvali Veli žal kraj M. Lošinja otvoren hotelski kompleks Sunčana uvala - hoteli Aurora i Vespera

25/6/1989

Za biskupa krčkog zaređen Josip Bozanić, ranije kapelan u M. Lošinju i zamjenik župnika u V. Lošinju, od 2003. kardinal