Sri16102019

Zadnje dodano:15.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam O novostima uoči turističke sezone

O novostima uoči turističke sezone

U Malom Lošinju održan je prvi dio foruma iznajmljivača privatnog smještaja koji pod nazivom "Inovativni privatni" priređuje Turistička zajednica Lošinja.

Prisustvovalo je dvjestotinjak otočnih iznajmljivača apartmana i soba, a tematske su im prezentacije održali direktor TZ Dalibor Cvitković, privatni iznajmljivač Sven Bulat, voditelj turističke agencije Lovro Hesky, Vesna Bartolović Stančić iz područnog ureda HBOR-a te Vlasta Zanki iz HEP-ESCO-a. Na raspolaganju za pitanja iz publike bili su pomoćnica ministra turizma RH Monika Udovičić, gradonačelnica Ana Kučić, Marica Mogorović iz Turističke zajednice PGŽ, Neven Kruljac iz "Komunalnih usluga Cres-Lošinj" i Daniel Kljaić iz "Lošinj usluga".

Također u hotelu "Aurora", u srijedu od 17 sati održat će se predavanje o uređenju, opremanju i prezentaciji smještaja Anamarije Cicarelli, a u četvrtak u 17 predavanje Barbare Jagodić Slade o tzv. društvenim mrežama u službi turizma.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka