Pedeset godina vjernosti Lošinju

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2018-10_tz-goedecke50godina.jpgRegina i Erich Gerhard Gödecke iz njemačkog grada Göttingena već 50 godina redoviti su gosti otoka Lošinja. Posljednjih godina borave kod obitelji Maršanić koju posjećuju i do nekoliko puta godišnje. Posebno zadovoljstvo ističu ljubaznošću i nesmetanim odmorom u prijateljskoj atmosferi domaćina. Dolazeći u Lošinj, prelaze u jednom danu 1300 km, a najčešće dolaze u travnju, svibnju, rujnu i listopadu. Po struci profesori, planiraju po odlasku u mirovinu, ostati na odmoru i do više od mjesec dana.

Davne 1968. godine Gerhard Godecke došao je prvi put u Mali Lošinj s roditeljima. Boravili su u hotelima i privatnom smještaju. Prošli su i cijelu Dalmaciju - Korčulu, Split, Primošten, ali Lošinj im je prirastao srcu, tu se osjećaju opušteno, njihovim riječima - "kao u raju".

Obišli su cijeli arhipelag, posebno su im draga manja mjesta Srem i Plat, s čijim se stanovnicima rado susreću. Kao prednosti otoka ističu klimu, prirodu, smatraju ga i doživljaju u svakom smislu otokom vitalnosti. Promjene koje ističu tijekom svih ovih godina od prvog dolaska su prijateljski odnosi od same granice, prometnice na otoku gdje se vide najveće promjene, ponuda u trgovinama na otoku, rekonstrukcija hotela na Čikatu.

Ljubav prema Lošinju prenijeli su i na svoje brojne prijatelje pa tako otok promoviraju i preporučaju svojim prijateljima i poznanicima. Direktor Turističke zajednice Dalibor Cvitković dugogodišnjim gostima je uručio prigodni poklon, lošinjske originalne suvenire, uz zahvalnicu.

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja