Otoci.net

Ned26052019

Zadnje dodano:26.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Nagrađeni za trag u turističkoj sezoni

Nagrađeni za trag u turističkoj sezoni

Povodom Svjetskog dana turizma, dodijeljena su priznanja lošinjske Turističke zajednice osobama i organizacijama koje su u raznim djelatnostima ostavile trag u protekloj turističkoj sezoni.

Tatjana Braškić, nakon dugogodišnjeg obnašanja rukovodilačkih dužnosti u "Jadranci", a bila je i predsjednica Turističke zajednice, ubrzo odlazi u mirovinu, te je ovom prigodom iz ruku gradonačelnice Ane Kučić i direktora Turističke zajednice Dalibora Cvitkovića dobila posebno priznanje za izniman doprinos u razvitku turizma.

U akciji "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu", priznanja za rad u svojim djelatnostima primili su Ljiljana Vuksan (agencijska djelatnica), Filip Uzelac (recepcijski djelatnik), Jelica Kosanović (djelatnica u domaćinstvu - spremačica), Nada Plazonja (djelatnica u domaćinstvu - domaćica), Ivica Zlodi (spa-terapeut), Antonio Badurina (turistički vodič), Enisa Mujačić (konobarica u cafe-baru), Josip Perković (kuhar), Daliborka Baljak (barmenica), Ivan Čondić-Grgić (konobar u restoranu), Petar Goleš (slastičar), Ivica Bulat (privatni iznajmljivač), Lara Komin (policajka), Matija Matko (djelatnik u pomorskom prijevozu), Evelin Nikolić (prodavačica), Nedjeljko Baričević (kućni majstor), Željko Herenda (čistač), Saša Mandić (vatrogasac) i Branka Prusina (muzejska djelatnica).

Posebno priznanje dobila je Paolina Matas za predstavljanje lošinjske srednje škole na državnom natjecanju "Gastro". Za inovacije u turističkoj ponudi priznanja su dobili Udruga turističkih vodiča za šetnju "Lošinj kroz stoljeća" i japanski restoran "Matsunoki" u hotelu "Bellevue". Za turističku promociju Lošinja nagrađeni su Atletski klub "Lošinj" i Mountain-bike klub "Trbovlje" za organizaciju Svjetskog kupa u biciklističkom spustu, a za očuvanje tradicijske i kulturne baštine Zavičajno društvo "Puntari" iz Punte Križa.

Za najbolje uređene vrtove i okućnice priznanja su dobili Morena Marjanović Curri, Petar Budinich, Ana Probojčević, Danica Bernabić, Livija Plazibat, Florina Jerolimić, Rosana Žižić, Natalia Baričević, Gordana Mustač, Danica Mužić, te Zorica i Slavko Vukajlović.

Na početku priredbe u Muzeju Apoksiomena, prikazan je kratak promotivni film o Lošinju koji je napravio mladi Joshua Čirjak, Zadranin rođen u Kanadi. U stankama između nizova dodjela priznanja, nastupala je grupa "Nos Tres".

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!