Ned22092019

Zadnje dodano:22.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Lošinj ponovo domaćin državnog natjecanja "Gastro"

Lošinj ponovo domaćin državnog natjecanja "Gastro"

Stotinu učenika iz 36 srednjih škola okuplja ovogodišnji "Gastro", natjecanje učenika strukovnih škola u gastronomskim i turističkim disciplinama, na razini Hrvatske, a kojemu je domaćin Mali Lošinj.

Lošinjska SŠ Ambroza Haračića zastupljena je jednom učenicom - natječe se Paolina Matas, učenica IV. razreda hotelijersko-turističkih tehničara (HTT).

Svečano otvaranje održano je u hotelu "Bellevue" - emitirani su kratki filmovi u kojima su se predstavili domaćini - Lošinj, Srednja škola Ambroza Haračića i "Jadranka", a govorili su školska ravnateljica Jelena Bralić, član uprave "Jadranke" Goran Filipović, lošinjska gradonačelnica Ana Kučić, Ksenija Beljan iz Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola Hrvatske, Vesna Anđelić iz Agencije za strukovno obrazovanje, ministar turizma RH Gari Cappelli.

Još su u programu otvaranja sudjelovali Ženski zbor "Vittorio Craglietto" Zajednice Talijana Lošinja, klapa "Čikat", mališani iz Folklornog društva "Manfrina", te učenici s scensko-glazbenim programom: Brigita Sorić, Emma Maljić, Antonio Bujačić, Paolina Matas i Arlinda Krasnić.

Natjecanje će se održavati u utorak i srijedu, u pet gastronomskih disciplina (64 učenika) i tri hotelijersko-turističke discipline (36 učenika). Lani su Mali Lošinj i "Bellevue" bili domaćini regionalnog natjecanja "Gastro".

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!