Održan 5. forum lošinjskih iznajmljivača "Inovativni privatni"

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2017-03_tz-inovativnipriv2017a.jpgVeć petu godinu zaredom, Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, u suradnji s partnerima, održali su Forum lošinjskih iznajmljivača "Inovativni privatni" na kojemu su okupili stotinjak iznajmljivača te desetak izlagača.

Kako bi upoznali iznajmljivače s novitetima u turističkoj ponudi, marketingu, investicijama i zakonskim regulativama te ih motivirali na primjenu novih ideja, usluga i proizvoda u unapređenju kvalitete privatnog smještaja, Turistička zajednica već tradicionalno okuplja iznajmljivače s područja Grada Malog Lošinja.

Ovogodišnji 5. forum lošinjskih iznajmljivača održan 27. ožujka 2017. godine u Vitality Hotelu Punta u Velom Lošinju, svojim je prisutstvom podržao i ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli prepoznavši važnost foruma kao centra okupljanja i informiranja privatnih iznajmljivača.

"Obiteljski smještaj sinonim je autentičnosti turističkog doživljaja sa svojim domaćinskim ugođajem i upravo kroz njega imamo odličnu priliku i potencijal našim gostima pokazati da zaista imamo puno toga za ponuditi. Spoj kvalitetnog smještaja, zanimljivih i inovativnih turističkih proizvoda te autohtone ponude, uz našu ljubaznost kao domaćina, dobitna su kombinacija za postizanje potpunog uspjeha i put do zadovoljnog gosta koji će se uvijek vraćati. Ponosan sam što Lošinj može ponuditi vrhunsku kvalitetu obiteljskog smještaja. Lošinj je svijetli primjer uspjeha i turističkog razvoja. Pitaju me kako smo to postigli; imao sam predivne ljude koji su znali prepoznati turizam, zato smo uspjeli. Svi smo na istom brodu, mi u velikom turističkom sektoru i vi kao iznajmljivači. Zajedno stvaramo sliku boravka gosta na Lošinju", izjavio je ministar Cappelli te punu podršku dao izgradnji lošinjskog aerodroma kao trajnoj promjeni povijesti turizma na otoku s kojim će se osigurati cjelogodišnje turističko poslovanje.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Ana Kučić osvrnula se na aktualne projekte Grada Malog Lošinja u 2017. godini te naglasila važnost mnogobrojnih ulaganja u infrastrukturu poput otvorenja Muzeja Apoksiomena, novih biciklističkih staza, proširenja kanalizacije, projekta desalinizatora na Susku i Unijama, projekta parternog uređenja otoka Suska i malološinjskog trga, uređenje graničnog prijelaza kao i drugih sanacija i projekta kojima se kvaliteta života na Lošinju nastoji podići na još veću razinu. "Svi smo mi danas ovdje zbog vas, naših privatnih iznajmljivača, da potaknemo još jaču suradnju svih institucija i partnera te kako bismo vam na jednom mjestu ponudili informacije, ali i načine kako dodatno pospješiti vašu ponudu. Vi imate prednost individualnog pristupa gostu i želim vam zahvaliti što ste uz kvalitetan dizajn, opremanje apartmana te nova ulaganja u kapacitete koji su neophodni, prepoznali potrebu za brigom o gostu i njegovim potrebama. Upravo iz tog razloga, vaši gosti su zadovoljni te se vraćaju iz godine u godinu. Svojim angažmanom uspjeli ste odgovoriti očekivanjima gosta i utjecali ste na njegove emocije", izjavila je o.d. gradonačelnika Grada Malog Lošinja Ana Kučić.

Na obveze iznajmljivača u eVisitoru podsjetio je djelatnik Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković također podsjetivši na aktivnosti koje Turistička zajednica provodi dugi niz godina u destinaciji, poput anketa za goste i stanovnike, sufinanciranja marketinških aktivnosti iznajmljivača, tečajeva stranih jezika, poklonima za dugogodišnje goste, podjeli sadnica, kartica za iznajmljivače s pogodnostima u trgovinama i drugima. Prezentaciju po temi obiteljskog smještaja Kvarner Family održala je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov koja je ukazala na prednosti ulaska u projekt Kvarner Family.

U suradnji s voditeljicom Savjetovališta za obiteljski smještaj iz Splita, "Interligo" d.o.o., Anamarijom Cicarelli, predstavljena je važnost upravljanja kvalitetom i novi trendovi u obiteljskom smještaju.

U izlagačkom dijelu svoju ponudu je predstavilo desetak izlagača među kojima su trgovine s raznim popustima za iznajmljivače, "Jadranka trgovina" d.o.o., namještaj "Mima", "Frigotehnika", keramički studio "Čarobnjak", Turistička zajednica Kvarnera s projektom "Kvarner family", "Ruta" Cres, Lošinjski muzej i Muzej Apoksimena.

Svi iznajmljivači dobili su besplatan primjer specijaliziranog časopisa za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu, kao i nove promotivne materijale Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Inače, Grad Mali Lošinj na svom području broji 970 privatnih iznajmljivača, a u tijeku je i neprestani porast broja apartmana. Od ukupno 2.203.155 ostvarenih noćenja na Lošinju u 2016. godini, čak 29,7% ostvareno je upravo u privatnom smještaju (objekti u domaćinstvu i druge vrste smještaja). Polazeći od važnosti obiteljskog smještaja i značajnog udjela te vrste smještaja u ukupnim noćenjima u destinaciji, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja nastavlja ulagati napore u podizanje kvalitete smještaja te kvalitete komunikacije s privatnim iznajmljivačima i partnerima u destinaciji.

(Sponzorirani članak)