Prirodni sokovi na otoku vitalnosti

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2014-07_tz-prirodnisokovi2014c.jpgSponzorirani članak: Ugostitelji na području otoka Lošinja sve više uviđaju značaj zdrave prehrane, pogotovo danas u doba ubrzanog života u kojem se nema vremena za uravnoteženu prehranu.

Upravo zato prirodnim sokovima od voća i povrća popularnost naglo raste. I to s razlogom; ukusni su, zdravi i hranjivi, jednostavni za napraviti, s pregršt ljekovitih svojstava koji su nužni za zaštitu organizma.

Na inicijativu Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, ugostitelje na otoku Lošinju obišla je poznata nutricionistica Donatella Verbanac, autorica više znanstvenih i stručnih radova iz područja biokemije i čitavog niza popularnih članaka i kolumni iz područja nutricionizma i dijetetike. Ugostiteljima je ponudila vrijedne nutricionističke savjete koje će zasigurno moći uklopiti u svoju ugostiteljsku ponudu.

"Zadovoljstvo je vidjeti entuzijazam Lošinjana u kreiranju novih gastronomskih ponuda. Ovaj put radi se o sokovima od voća i povrća koji će zasigurno pobuditi interes mještana i gostiju. Dodatno, treba istaknuti da su u 'Moby Dicku' našli načina kako svoje ekskluzivne proizvode, sladolede napravljene na vlastiti način, upotrijebiti uz koncept cijeđenih sokova i lansirali novu ponudu frapea ili smoothieja u jedinstvenim kombinacijama", izjavila je Donatella Verbanac.

U caffe-baru "Moby Dick" svojim posjetiteljima žele ponuditi čašu zdravlja od svježih i prirodnih proizvoda u kojima mogu uživati tijekom cijelog dana. U svojoj ponudi imaju svježe cijeđene prirodne sokove od naranče, limuna, jabuke, te kombinaciju okusa voća i povrća kao što su: jabuka, mrkva, naranča; ananas, krastavac, jabuka, list mente; kruška, ananas, jabuka, limun; mrkva, jabuka, cikla, celer; jabuka, mrkva, blitva, limun. Svojim gostima nude i osvježavajuće smoothieje od šumskog voća, banane, jagode i čokolade pripremljenih sa svježim voćem, jogurtom i domaćim sladoledom od jogurta.

"Ponudom prirodnih sokova, nadovezujemo se na našu dosadašnju ponudu ukusnih i zdravih proizvoda. Nakon sladoleda od skute i smokve i sladoleda od autohtonih otočkih jagoda, odlučili smo proširiti naš asortiman i ponudom zdravih napitaka u vidu svježe pripremljenih voćnih sokova. Mislimo da se ovim asortimanom nastavljamo na ideju otoka Lošinja kao vitality-destinacije, a smatramo i da su današnji gosti sve zahtjevniji kako prema kvaliteti, tako i prema sadržaju", izjavila je Katya Žic-Antunović iz caffe-bara "Moby Dick".

U "Vitality Hotelu Punta" također su svjesni važnosti pravilne prehrane u očuvanju zdravlja i vitalnosti, stoga se u ponudi njihovog aperitiv-bara mogu pronaći smoothieji pripremljeni od kombinacije svježeg voća i povrća, i to: jabuka, blitva, celer; ananas, jagoda, zelena salata; jabuka, limun, kelj; jabuka, kruška, banana, špinat; naranča, banana, mango, kelj; te banana, šumsko voće, jabuka, sojino mlijeko, blitva. "Budući da moderna prehrana često ne sadrži dovoljne količine voća i povrća, smoothieji predstavljaju praktičan način za poboljšanje njene kvalitete, a osiguravaju i ljeti toliko potrebnu tekućinu", izjavio je mag. nutr. Bojan Stojnić iz "Vitality Hotela Punta".

U doba obojene, konzervirane i zapakirane hrane, svježe iscijeđen sok neprocjenjiv je izvor zdravlja i okusa. Stoga uživajte u prirodnim sokovima, raznim kombinacijama, okusima i bojama, te uz to budite zdravi i puni energije.