Pon27012020

Zadnje dodano:27.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Cvitković: Ponuda u gradu je konfekcionirana; Filipović: Taksi preskup

Cvitković: Ponuda u gradu je konfekcionirana; Filipović: Taksi preskup

"Ponuda u gradu je konfekcionirana, a gost u hotelu ima puno bolju uslugu nego u gradu, gdje gotovo sve terase izgledaju jednako. U gradu je dvije tisuće stolica i ne mogu sve biti pune", rekao je direktor Turističke zajednice Malog Lošinja Dalibor Cvitković na sjednici Skupštine TZ, održanoj u Muzeju Apoksiomena.

Jedan od predstavnika "Jadranke" Goran Filipović nadovezao se time da je usluga taksija preskupa, a dojam koji ostavljaju taksisti neadekvatan. "U hotelima s četiri zvjezdice, gosti su na polupansionima, pa ostaju u hotelu, dok oni iz hotela s pet zvjezdica imaju samo noćenje i doručak, pa su prepušteni ponudi van hotela. Svaki objekt zasniva ponudu na pizzama, a gdje su domaći specijaliteti? Istina, tako je i u Zagrebu i drugdje", dodao je Filipović, čime je odgovorio na komentar Marija Kamalića, koji je kazao da pada vanpansionska potrošnja i da iz dugogodišnjeg iskustva "na ulici" vidi taj pad. Bilo je to pod točkom izvještaja o radu TZ u ovoj godini, koji je dao direktor Cvitković. U tom je izvještaju rečeno da postoji minus od 12 tisuća noćenja, što je u postotku 0,5, a da je glavni razlog tome loše vrijeme u svibnju i to što je u Njemačkoj mnogo kamp-turista odabralo ostati u domovini zbog neuobičajeno toplih temperatura. Kamalić je mišljenja da unatoč svom trudu i promociji, pada broj noćenja u Malom Lošinju, a raste broj nekomercijalnih noćenja. "S vikendašima treba raščistiti - ili su im to vikendice ili im služe za biznis u kojemu pokupe vrhnje i odu", konstatirao je Kamalić, kazavši i da je zdravstvena usluga loša.

U raspravi o programu rada za sljedeću godinu, Kamalić je kritizirao mali plasman otočkih proizvoda u turizmu, zaključivši da je Lošinju potreban novi prostorni plan. U dijelu da je malo poljoprivrednih proizvoda s Lošinja dostupno za kupnju, složio se i Cvitković. Marija Holjevina interesirala se za rokove gradnje golf-igrališta, novu marinu u lošinjskoj luci, preuređenje bivšeg Doma JNA u novi centar "Plavog svijeta" i rekonstrukciju ceste do Velog Lošinja. Goran Filipović odgovorio je da golf nema smisla graditi dok se ne proširi aerodrom, za čije proširenje uskoro očekuje građevinsku dozvolu. Dogradonačelnik Anto Nedić, koji je vodio sjednicu, odgovorio je da se nada početku radova na cesti za Veli Lošinj tijekom 2021. godine.

Svi su izvještaji usvojeni jednoglasno.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!