Sri16102019

Zadnje dodano:15.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Vaterpolo Na jubilarnom "Dupinu" 12 klubova

Na jubilarnom "Dupinu" 12 klubova

Klubovi iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske i Austrije sudjelovat će na petnaestom izdanju međunarodnog vaterpolskog turnira "Dobri dupin" koji će se od petka do nedjelje odigrati u uvali Čikat.

Turnir je namijenjen momčadima do 15 godina, s tim da u sastavima može biti i do troje godinu starijih. U organizaciji VK "Lošinj" koji time otvara ljetnu vaterpolsku sezonu, natjecanje će se najprije odvijati u četirima skupinama po tri kluba, a u nedjelju slijedi razigravanje, zaključno s finalom u 21 sat.

Sastav skupina već je utvrđen; u skupini "A" igrat će "Lošinj", "Pula" i "Borac" iz Banja Luke, u skupini "B" bit će "Galeb MR" iz Makarske, slovenska "Gorica" i sisačka "Siscia", u skupinu "C" svrstani su budimpeštanski "Vasas", "Crikvenica" i "Graz" (Austrija), a u skupinu "D" postavljeni su "Marsonia" iz Slavonskog Broda, "Osijek" i budimpeštanski YBL.

Otvaranje je u petak u 17 sati, a od 18 sati kreću prve utakmice po skupinama, s tim da "Lošinj" igra u 21 sat protiv "Pule".

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka