Otoci.net

Sri16012019

Zadnje dodano:15.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Vaterpolo Podrška natkrivanju bazena

Podrška natkrivanju bazena

Svi sudionici javne tribine u organizaciji Vaterpolo kluba "Lošinj" podržali su ideju i istaknuli potrebu za natkrivenim bazenom u Malom Lošinju.

Na ljetnoj terasi Gradske knjižnice, iz svojih djelokruga o ovoj temi govorili su predsjednik i trener VK "Lošinj", Sanjin Banac i Domenico Jureša, zatim direktor Turističke zajednice Dalibor Cvitković i direktor "Jadranka hotela" Rikardo Hesky, te gosti iz Rijeke - osvajač olimpijskog, svjetskog i europskog zlata s hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom, a sada predsjednik riječkog "Primorja" Samir Barać, te Ivan Šimac i Dalibor Krebelj, treneri u Plivačkom klubu "Kantrida".

Banac i Jureša govorili su o dosadašnjem radu VK "Lošinj", koji uspijeva održati cjelogodišnju aktivnost iako njegovi članovi jedino tijekom ljetnih mjeseci u svojem gradu imaju optimalne uvjete - treniraju i igraju u moru, dok su tijekom ostatka godine u premalim hotelskim bazenima. Cvitković i Hesky ukazali su na moguć razvoj segmenata sportskog turizma, u slučaju da postojeći glavni bazen u "Aquaparku" u kampu na Čikatu bude natkriven.

Samir Barać pohvalio je rad lošinjskog kluba, čiju vrijednost vidi i u tome što je počeo "proizvoditi" igrače koji nastupaju za veće klubove, čak i kada to znači stalna putovanja s Lošinja na kopno. Šimac i Krebelj su, osim o plivanju kao sportu, govorili o zdravstvenim, odgojnim i socijalnim vrijednostima plivanja za sve generacije građana.

U raspravu se uključila i gradonačelnica Ana Kučić, kazavši da je Grad Mali Lošinj u razgovorima s "Jadrankom" o osposobljavanju bazena u kampu na Čikatu za cjelogodišnje korištenje, te da općenito želi unaprijediti lošinjsku sportsku infrastrukturu.

Na današnji dan.....

16/1/2007

U Zagrebu umro Josip Vlahović, franjevac, u Cresu otkrio Misal iz 1494. godine