Slavljenički oproštaj od ljeta u Čikatu

Matija Čorak (desno) dao je 12 golova u dosadašnjem tijeku sezone / foto: D. Jerković
Matija Čorak (desno) dao je 12 golova u dosadašnjem tijeku sezone / foto: D. Jerković
U subotu će lošinjski vaterpolisti odigrati posljednju prvenstvenu utakmicu ove (kratke) sezone u uvali Čikat.

Protivnik je rovinjski "Delfin", a atmosfera bi trebala biti prvenstveno svečarska, s obzirom na to da će natjecateljska draž izostati - "Lošinj" je sve riješio osiguravši prvo mjesto u skupini "Rijeka", pobijedivši "Crikvenicu" u prošlom kolu.

Sastav kojeg predvodi trener-igrač Domenico Jureša ipak će poduzeti što god je moguće da dođe do tri boda i time zaključi ovu fazu natjecanja s maksimalnim bodovnim učinkom. Ovime sezona ne završava - uslijedit će doigravanje s pobjednicima ostalih trećeligaških skupina, kako bi se odredio sveukupni pobjednik. Neslužbeno doznajemo da slavonska skupina neće biti zastupljena u doigravanju, a upravo je protiv tamošnjeg pobjednika "Lošinj" trebao igrati u polufinalu. To znači da "Lošinj" čeka boljeg iz dvoboja pobjednika dviju dalmatinskih trećeligaških skupina, protiv kojeg će odigrati jednu utakmicu na neutralnom terenu.

Ulazak u viši rang je već nešto drugo i nema izravne veze sa sportskim rezultatom - "Lošinj" je već mogao igrati Drugu ligu, no to bi gutalo daleko više novaca, jer drugoligaške utakmice moraju suditi dva suca, a putovanja bi bila puno duža od onih u ovakvom natjecanju - sjeverna skupina II. lige obuhvaća cijelu unutrašnjost Hrvatske, sjeverni i srednji Jadran.

Ove subote program počinje u 16.30 predigrom mlađih kadeta "Lošinja" i "Delfina", a u 18 sati nastupaju seniori.