Otoci.net

Pon20012020

Zadnje dodano:20.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Nogomet Pet klubova za Ivana

Pet klubova za Ivana

Djeca iz Cresa, Lošinja, Punta, Rijeke i Labina okupila su se na malonogometnom turniru u Cresu, u čast svom nedavno preminulom vršnjaku Ivanu Berakoviću...

Na igralištu Osnovne škole Frane Petrića održan je turnir uz sudjelovanje šest ekipa uzrasta "morčića". Igralo se u dvije skupine a potom razigravanje za konačni poredak, a najuspješniji su bili dječaci iz Malog Lošinja, ispred Riječana i Cresana.

Skupina "A": Rijeka - Punat 13:0, Rudar (Labin) II - Rijeka 0:6, Punat - Rudar II 4:4.
Poredak: 1. Rijeka, 2. Punat, 3. Rudar II.

Skupina "B": Lošinj - Cres 3:0, Rudar I - Lošinj 0:3, Cres - Rudar I 4:0.
Poredak: 1. Lošinj, 2. Cres, 3. Rudar I.

Za treće mjesto: Punat - Cres 1:7; finale: Rijeka - Lošinj 1:3.

Najbolji igračem turnira proglašen je Dušan Mitrović, mali turist koji se zatekao u Cresu i sam na licu mjesta zamolio da mu se omogući nastup na turniru, te je igrao za "Cres".

Najbolji strijelac turnira je Marko Jelić ("Rijeka") sa sedam postignutih pogodaka, a za najboljeg vratara proglašen je Edi Milković ("Lošinj)".

Nagrade su na kraju turnira uručile direktorica Turističke zajednice Cresa Sanja Živanović i majka pok. Ivana, Roberta Beraković.

Na istom mjestu u petak, subotu i nedjelju igraju seniori - tradicionalni turnir uoči Semnja igrat će osam momčadi iz Cresa, Malog Lošinja, s otoka Krka, te iz Rijeke.

Na današnji dan.....

20/1/1928

U M. Lošinju rođen Antonio Corsano, podvodni ribolovac i dugogodišnji sudionik organizacije novogodišnjih kupova