Sub24082019

Zadnje dodano:24.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Nogomet Pobjede Lošinja i Cresa

Pobjede Lošinja i Cresa

Otočni nogometaši iskoristili su subotu za prijateljske utakmice; pobijedili su i "Lošinj" i "Cres", koji je predstavio veliko pojačanje...

Na Čikatu je "Lošinj" igrao protiv "Bistrice", slovenskog četvrtoligaša i pobijedio 3:1. Pobjednik nije dolazio u pitanje ni u jednom trenutku, a strijelci za lošinjski sastav bili su Boško Vunduk, Alen Mrvac i Boško Babić.

"Cres" je svoju prvu ovogodišnju utakmicu igrao u Baškoj, protiv županijskog drugoligaša "Vihora" i pobijedio 6:1. Najveća vijest je povratak 25-godišnjeg Plumba Jusufija, koji je do sada igrao za albanskog prvoligaša "Tomori", a prije toga u omladinskim kategorijama zagrebačkog "Dinama", u slovenskom prvoligašu "Domžale", u "Dinamu" iz Tirane, "Hrvatskom dragovoljcu", "Škendiji" iz Tetova, itd., a i u hrvatskoj juniorskoj reprezentaciji. U Cresu će ostati do ljeta.
Strijelci za "Cres" u Baškoj su bili Perčić, Simčić, Kuši, Jusufi (2) i Vulin. Trener Živko Cunjak isprobao je nekoliko novih igrača.

Na današnji dan.....

24/8/1806

Utemeljena Općina Lošinj, u vrijeme francuske uprave, prvi načelnik Bernardo Capponi; od 1994. do 2006. ovaj dan se slavio kao Dan Grada Malog Lošinja

24/8/1883

U V. Lošinju rođen dr. Ivo Antončić, odvjetnik

24/8/1936

U Krasu (otok Krk) rođen akademik Petar Strčić, autor niza zapisa i organizator skupova o povijesti kvarnerskih otoka