Otoci.net

Uto16102018

Zadnje dodano:16.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Košarka Na početku gostovanje u Crikvenici

Na početku gostovanje u Crikvenici

Jedanaest klubova će ove sezone igrati u Drugoj hrvatskoj ligi Zapad za košarkaše. Lošinjska "Jadranka" će u prvom kolu gostovati u Crikvenici, a predviđeni termin je 20. listopada.

Parovi prvog kola: Stoja (Pula) - Rudar (Labin), FSV (Rijeka) - Šanac (Karlovac), Crikvenica - Jadranka (Mali Lošinj), Pazin - Rovinj, Kraljevica - Kastav, Krk slobodan.

Tjedan dana kasnije će Lošinjani igrati prvu domaću utakmicu, protiv "Pazina", onda slijedi gostovanje u Kraljevici, pa domaća utakmica protiv "Kastva", gostovanje u Rovinju, a u šestom kolu će "Jadranka" biti slobodna, zbog neparnog broja klubova. Slijedi karlovački "Šanac" kod kuće, gostovanje u Labinu, domaća utakmica s "Krkom", gostovanje kod "Stoje", te domaći nastup protiv riječkog FSV-a.

Prošlu sezonu je "Jadranka" završila kao šesta na ljestvici, s omjerom pobjeda i poraza 7:9, a liga je brojala devet klubova. U odnosu na tada, novi su Karlovčani i FSV.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka