Otoci.net

Sri22012020

Zadnje dodano:22.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Košarka S Herendom u novu sezonu

S Herendom u novu sezonu

U dvostrukoj ulozi - kao trener, ali i dalje kao igrač, u novoj sezoni bit će Goran Herenda, odlučila je uprava Košarkaškog kluba "Jadranka".

Herenda (42) je i dosad povremeno znao zamjenjivati Gorana Starčevića, kojeg je u daljnjem radu zaustavio nedostatak trenerske kvalifikacije, unatoč bogatom igračkom iskustvu. Za vođenje momčadi potreban je "papir", koji Herenda ima - završio je smjer košarke na kineziologiji.

U tijeku su treninzi za novu sezonu u Drugoj hrvatskoj ligi Zapad, koja će početi 12./13. listopada, a Lošinjanima je prvi zadatak gostovanje u Labinu. Prvu domaću utakmicu imat će 19. listopada u dvorani na Bočacu protiv pulske "Stoje". Posljednje, 22. kolo lige, na rasporedu je 4./5. svibnja.

"S obzirom na to da smo pomladili ekipu, cilj je samo razvoj igrača. Vjerojatno će biti i visokih poraza i jedini imperativ je da stasaju mladi igrači", kaže Herenda, požalivši se na to što će momčad u prvenstvo bez ijedne prijateljske utakmice. Uz njega, Darija Mužića, Želimira Kovačevića, Ivana Škaricu i posuđenog Bruna Nađa iz Cresa, momčad će uglavnom činiti juniori. Kao glavnog favorita Herenda ističe riječki "Kvarner 2010" sa Štembergerom, a odmah nakon njih "Kastav".

Osim u seniorskoj, "Jadranka" će se u ovoj sezoni natjecati i u juniorskoj (1. kolo je 26. listopada protiv "Cresa") te u ligi za košarkaše do 12 godina.