Otoci.net

Sub16112019

Zadnje dodano:15.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Počelo Europsko prvenstvo, Hrvatska krenula s 4:0

Počelo Europsko prvenstvo, Hrvatska krenula s 4:0

Pozdravnim govorima i odigravanjem prvog kola u Malom Lošinju je počelo Europsko ekipno prvenstvo za veterane u šahu. Igra se u dvije kategorije; preko 50 i preko 65 godina, sudjeluje ukupno 29 ekipa iz petnaest zemalja.

U kategoriji "preko 50" igra trinaest, a u onoj "preko 65" je šesnaest ekipa. Hrvatska reprezentacija (Zdenko Kožul, Robert Zelčić, Bojan Kurajica, Nenad Ferčec) u kategoriji "preko 50" s lakoćom je apsolvirala prvo kolo, pobijedivši Austrijsku Štajersku 4:0. I druga ekipa (Fućak, Šulc, Dusper, Martić) pobijedila je, 3:1 protiv norveškog "Agdera". Kao rezerva je u drugoj ekipi prijavljen i Lošinjan Boris Tirkajla. Pobjedama od po 4:0 počeli su još Rusi i Česi.

Prvom kolu prethodilo je otvaranje na kojemu su govorili lošinjska gradonačelnica Ana Kučić, predstavnik Primorsko-goranske županije Đanino Sučić, predstavnik Europske šahovske unije Adrian Mihaljčišin, predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza Davorin Bubalović i direktorica hotela Snježana Baljak.

Bit će odigrano ukupno devet kola, sva s počecima u 15 sati, a posljednje je 26. rujna. Nakon dana predaha, figure će opet biti pokrenute 28. rujna kada u hotelu "Aurora" počinju Prva hrvatska "A" i "B" te Prva hrvatska ženska liga.

Na današnji dan.....

16/11/1880

U Trstu rođen Oscar Cosulich, član uprave brodarske kompanije "Austro-Americana"

16/11/2012

Otvorena preuređena i osuvremenjena Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj