Ercegović na Punti ušao među 16, izložen trofej Davis Cupa

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Lošinjan Ante Petar Ercegović, doskorašnji član lošinjskog teniskog kluba, ušao je među šesnaest najboljih na "Adriatic Cupu", turniru za igrače do 16 godina, koji se ovaj tjedan igra na terenima TC "Punta" u Velom Lošinju.

U statusu prvoga nositelja, u prvom je kolu bio slobodan, a u šesnaestini finala izbacio je Talijana Francesca Ferollu sa 6:0, 6:2. Na turniru je sudjelovao i Leonardo Desanti ("Lošinj-Jadranka"), a u prvom kolu ga je sa 6:1, 6:0 izbacio Slovenac Tit Škerlavaj.

U osmini finala turnira parova, Desanti je s Talijanom Accomandom ispao od britansko-talijanske kombinacije Castle/Ferolla 4:6, 5:7.

Na turniru sudjeluju 34 tenisača i 22 tenisačice, a rezultati će biti obračunati za europsku rang-ljestvicu u ovoj dobnoj kategoriji. Zanimljivost turnira je to da kraj oglasne ploče s rezultatima u neposrednoj blizini glavnog terena stoji pobjednički trofej "Davis Cupa" koji je lani osvojila reprezentacija Hrvatske.




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić