Otoci.net

Sub16112019

Zadnje dodano:15.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Sportska smotra održana u zatvorenom

Sportska smotra održana u zatvorenom

Kandidatura Lošinja za otok sporta predstavljena je na priredbi povodom Svjetskog dana sporta, održanoj u dvorani na Bočacu umjesto na glavnom gradskom trgu, zbog kiše koja danas neumorno natapa otok.

Uz glazbeno-scenski program i uručenje zahvalnica sportskim klubovima, odgojno-obrazovnim ustanovama, ostalim udrugama i neformalnim skupinama koje su sudjelovale u Danu sporta, održana su predstavljanja nekih od sportskih klubova. Ove je godine organizaciju Dana sporta u Malom Lošinju preuzelo Pučko otvoreno učilište.

Poanta Dana sporta je da se, isključivo na dan održavanja, što veći postotak građana uključi u sportsko-rekreacijske aktivnosti, pri čemu se u pravilu ne priređuju natjecanja, već omogućuje slobodno bavljenje sportom. Za gradove koji sudjeluju u međunarodnoj konkurenciji, što Mali Lošinj čini već godinama, bude određen suparnik iz neke druge države - ove godine Malom Lošinju suparnik je Irig (pokrajina Vojvodina u Srbiji).

O kandidaturi Lošinja za otok sporta 2020. godine bit će više riječi na konferenciji za novinare u četvrtak, a na priredbi povodom Dana sporta gostovao je Hugo Alonso iz Španjolske, tajnik Saveza europskih gradova sporta (ACES).

Na današnji dan.....

16/11/1880

U Trstu rođen Oscar Cosulich, član uprave brodarske kompanije "Austro-Americana"

16/11/2012

Otvorena preuređena i osuvremenjena Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj