Otoci.net

Pon20012020

Zadnje dodano:20.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Nerezinci najbolje odveslali

Nerezinci najbolje odveslali

Mladi Nerezinci Marko Vešković i Mario Živković pobijedili su na veslačkoj regati pasara u organizaciji Kluba pomoraca Lošinja...

Nadahnuti pomorskom baštinom, konkretno fotografijom veslačke regate koju je 1894. u lošinjskoj luci ovjekovječio prof. Ambroz Haračić, u Klubu pomoraca Lošinja došli su na ideju organizirati regatu pasara, barki karakterističnih za Lošinj.

U luci Mali Lošinj, okupljeno je dvanaest pasara, s po jednim ili dva veslača, a najuspješniji je bio dvojac iz Nerezina. Drugo mjesto pripalo je Mladenu Vlakančiću iz Malog Lošinja koji je veslao sam, a treći su bili otac i sin, Dragomir i Mladen Fatuta iz Malog Lošinja.

Priznanje kao najmlađi veslač dobio je Ivan Glavan.

Pokrovitelj, Turistička zajednica Malog Lošinja, osigurao je simbolične nagrade za sudionike, koji su se nakon nimalo laganog natjecanja zadržali u ugodnom druženju. Nastupile su, plesnom točkom kraj pozornice na trgu, Lošinjske mažoretkinje pod vodstvom Ljerke Janković. Organizatore i sudionike poslužile su vremenske prilike - bio je to još jedan u nizu pravih ljetnih dana na Lošinju, pa je broj gledatelja u luci bio popriličan. Nema razloga da organiziranje regata (ponovno) ne prijeđe u praksu, što je i najavio Robert Marušić, predsjednik Kluba pomoraca Lošinja.

Na današnji dan.....

20/1/1928

U M. Lošinju rođen Antonio Corsano, podvodni ribolovac i dugogodišnji sudionik organizacije novogodišnjih kupova