Pet23082019

Zadnje dodano:22.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Popularni "Učo" ovacijama ispraćen u mirovinu

Popularni "Učo" ovacijama ispraćen u mirovinu

Stevo Đurić, učitelj u područnom odjelu lošinjske Osnovne škole Marija Martinolića u Velom Lošinju, mnogima poznatiji po jednostavnom nadimku "Učo", ovacijama je ispraćen u mirovinu na ovogodišnjem sportskom susretu učitelja i učenika povodom Dana škole.

Đurić je jedan od "zaštitnih znakova" ove priredbe, malonogometne utakmice u kojoj se potkraj svake školske godine natječu najbolji dječaci u školi protiv svojih nastavnika i drugih radnika škole. I tako još od 1983. godine, kada je pokrenut ovaj događaj, a svojemu je kolegi i prijatelju malo slavlje pripremio školski pedagog Ivan Žeželj, i sam organizator i stalni sudionik ovih utakmica. U ulozi suca utakmice, Žeželj je nakratko prekinuo utakmicu, mnogobrojnim učenicima koji su u cijelosti popunili tribinu sportske dvorane na Bočacu objasnio koji je povod slavlja, a potom Đuriću uručio loptu i prigodnu majicu. S tribina se zaorilo "Učo, Učo"...

Popularni "Učo" s krajem ove školske godine otići će u mirovinu, nakon 37 godina rada u Područnoj školi Veli Lošinj i šest prije toga - doselio je iz Dvora. Osim u prosvjetnom životu otoka, ostavio je trag i u sportskom - nogometu i tenisu.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!