Pon26082019

Zadnje dodano:25.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Otocima bicikliralo preko 500 natjecatelja

Otocima bicikliralo preko 500 natjecatelja

Brdskobiciklističko natjecanje parova "Četiri otoka" završeno je na Lošinju, gdje je održana četvrta etapa, 40 kilometara vožnje krajolicima južnog dijela otoka. Više od petsto sudionika iz 33 zemlje startalo je, a i završilo vožnju, na Trgu RH u Malom Lošinju.

U kategoriji "Grand master" pobijedila je momčad "Keindl Sport - Bike & Ski" - Slovenac Peter Vesel i Nijemac Thorsten Damm, u kategoriji "Master" momčad "Speed-way team" - Zoltan Ujhelyi i Szilard Buruczki, u kategoriji "The Man" pobjednici su Nijemac Marc Stutzmann i Švicarac Michael Stuenzi, u ženskoj kategoriji njemačko-nizozemski tandem Gemile Trommer i Karen Brouwer, a u mješovitim ekipama slovenski par Mitja Tancik i Vita Movrin.

Kada je riječ o hrvatskim natjecatelji(ca)ma, do pobjedničkih postolja stigli su Pavao Roset i Andrea Kiršić drugim mjestom u mješovitoj konkurenciji, te Marko Fržop i Marin Deković trećim mjestom u kategoriji "Master".

Ovime je kraju privedeno četverodnevno natjecanje kojim su biciklisti povezali Krk, Rab, Cres (vozili od Merga do Osora) i Lošinj, a osim sportskog, imalo je i turističku vrijednost, naročito uzevši u obzir nova nastojanja za veći proboj Lošinja na tržištu biciklističkog turizma - nedavno je u Malom Lošinju predstavljen "Masterplan" biciklističkog turizma za ovo područje.

Na današnji dan.....

26/8/1976

Izgorjela zgrada osnovne škole u Cresu, koja se nalazila na mjestu današnjeg parkirališta kraj Gradskih vrata