Otoci.net

Ned26052019

Zadnje dodano:26.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Za besplatne udžbenike igrale 23 ekipe, prikupljeno preko 26.000 kuna

Za besplatne udžbenike igrale 23 ekipe, prikupljeno preko 26.000 kuna

Na trodnevnom humanitarnom malonogometnom turniru u Cresu sudjelovalo je 16 momčadi i sedam ženskih ekipa, a prikupljeno je više od 26 tisuća kuna, od čega bi trebali biti podmireni udžbenici za učenike prvog razreda Osnovne škole Frane Petrića.

Kao i lani, turnir je organiziralo Društvo prijatelja "Hajduka" iz Cresa, a igralo se u školskoj sportskoj dvorani. Kako dimenzijama ona ne omogućava pravi mali nogomet, igralo se "4 protiv 4", na male golove, s futsal-loptom.

U muškom dijelu turnira pobijedila je momčad "CB Merag", a u ženskom "Neponovljive". Najbolji strijelac muškog turnira bio je Zlatan Havić ("Merag") s 15 pogodaka, a ženskog Sanja Miočić ("Kilerice") sa sedam postignutih pogodaka, iako su toliko imale i Ana Mužić ("No name") i Iva Matijević ("Neponovljive"), pa je Miočić pobijedila u dodatnom pucanju udaraca preko cijelog igrališta.

Muškarci, četvrtfinale: Dingosi - Loši 5:0, CB Merag - Luna rossa 7:2, Kovačine 55 - Joga bonito 11:0, Nonšalantni tim - DPH Cres 2:3; polufinale: Dingosi - Kovačine 55 0:1, CB Merag - DPH Cres 8:1; za treće mjesto: Dingosi - DPH Cres 9:6; finale: Kovačine 55 - CB Merag 2:3 (poslije produžetaka).

Žene, polufinale: Bitno je sudjelovati - Kilerice 1:3, Neponovljive - No name 6:1; za treće mjesto: Bitno je sudjelovati - No name 2:1; finale: Kilerice - Neponovljive 0:2.

Organizatori prate hoće li vlasti odlučiti da udžbenici ionako budu besplatni, u tom će slučaju iznos biti razdijeljen jednako na Osnovnu školu, Dječji vrtić "Girice", Odgojni dom i Dom za starije. Ako sve ostane po prvobitnom planu, najprije će biti plaćeni udžbenici, a ostatak će biti podijeljen na navedene četiri ustanove.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!