Otoci.net

Ned26052019

Zadnje dodano:26.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Fešta uz natjecanja i izložbu, sudjelovao i svjetski prvak

Fešta uz natjecanja i izložbu, sudjelovao i svjetski prvak

Na Unijama je blagdan sv. Andrije proslavljen raznovrsnim dvodnevnim programom. Na sada već tradicionalnoj Lignjadi prvo mjesto osvojio je dvojac Dragica Maver / Kristian Belić...

Drugo mjesto pripalo je Danijelu Rerečiću i Danielu Gospiću, daleko poznatijem po karijeri u podvodnom ribolovu, u kojemu je bio svjetski prvak. Treće je mjesto pripalo dvojcu Aram Bevilacqua / Aljaž Pegan. Za najveći ulovljeni primjerak, lignju od 860 g, nagrađen je Duje Bogović, a priznanje je dobio i Borut Bučar, najstariji sudionik. Ukupno je sudjelovalo 26 dvočlanih ekipa iz Hrvatske i Slovenije, a ulovljen je 41 kg liganja, odnosno 321 komad.

Nakon vaganja ulova i proglašenja najuspješnijih, uslijedila je pučka fešta, a prisustvovala je i delegacija projekta "Rijeka - europska prijestolnica kulture 2020", u koji su uključena i tzv. susjedstva - mjesta u riječkoj okolici.

Večer prije Lignjade, u galeriji "Torać" na mjesnoj rivi otvorena je izložba starih fotografija Unija, a potom i turnir u pikadu, koji tradicionalno prati lov na lignje. Prvo mjesto osvojio je tandem Franko Nikolić-Kapeli / Žarko Mrkobrada, drugi su bili Sara Lončar i Siniša Lončar, a treći Alan Frank i Dario Margan. Na sam blagdan sv. Andrije, u župnoj je crkvi održana misa.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!