Otoci.net

Čet18042019

Zadnje dodano:18.04.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Ja sam Vedran Kabalin, a ovo sve oko mene je plavo-bijeli svijet

Ja sam Vedran Kabalin, a ovo sve oko mene je plavo-bijeli svijet

Dokumentarni film "Plavo-bijeli svijet" o nastupu Vedrana Kabalina na jedriličarskoj regati preko Atlantika pretpremijerno je prikazan u užem krugu članova obitelji, prijatelja i sponzora projekta.

Prošle jeseni Kabalin je iz lošinjskog komfora krenuo u neizvjesnost pojedinačne prekooceanske regate na jedrilici "Eloa" od 6,5 metara, uspješno apsolviravši prvu etapu od francuske atlantske obale do Kanara, ali ne i onu težu, od Kanara do Martinika u Karibima, moravši odustati posred Atlantskog oceana uslijed puknuća jarbola, na više od 1300 milja udaljenosti od cilja.

Od zapisa koje je Kabalin sam načinio kamerom na jedrilici, te naknadnih razgovora s jedriličarem, njegovom suprugom Martinom Sokolić i psihologom Davorom Jakšićem koji je sudjelovao u pripremi ove avanture, Marjan Radović režirao je film, u suradnji sa scenaristom Neviom Smajićem.

Osobito su dojmljivi prizori s mora; Kabalinova introspekcija u prvim, zbog morske bolesti teškim danima regate, u trenucima euforije kada su stvari sjele na mjesto i počelo uživanje u jedrenju, u uvjetima dugotrajne bonace i naročito u trenucima očajavanja neposredno nakon puknuća jarbola i spoznaje da će morati odustati od regate, ali i trajno napustiti jedrilicu s kojom je "srastao". I sama naslovna sintagma izvučena je iz Kabalinove rečenice pred kamerom na moru.

Ova projekcija održana je u lošinjskom hotelu "Bellevue" u domaćinstvu sponzora filma "Jadranka hotela", a javno predstavljanje bit će u petak na glavnom trgu u Malom Lošinju s početkom u 20.30 sati.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!