Otoci.net

Uto19022019

Zadnje dodano:18.02.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport "Krčina" sve riješila za minutu, "Swag" i Masalin najspretniji

"Krčina" sve riješila za minutu, "Swag" i Masalin najspretniji

Natjecanjem na klizavom stupu, finalom turnira u malom nogometu i natjecanju u potezanju konopa, zaključene su osmodnevne Nerezinske ljetne igre.

Na školskom igralištu, u lošinjskom je finalu momčad "Swaga" je s 4:0 deklasirala momčad "Seniori NK Lošinj", a prije toga su treće mjesto osvojili "Majstori s mora" pobijedivši "Tuneru" 1:0. U polufinalu je "Swag" prošao "Majstore s mora", a "Seniori NK Lošinj" sastav "Tunere" - obje te utakmice završile su s po 1:1, pa su odlučili udarci s bijele točke. Nastupilo je jedanaest momčadi, s tim da je jedna odustala tijekom turnira. Nakon što su nekoliko godina u nizu pratili suvremene trendove, u Nerezinama su se ovaj put vratili starom načinu igranja "5+1". Najboljim igračem turnira proglašen je Alek Đurić ("Tunera"), najbolji strijelci bili su Sebastian Dunjko ("Lešinari Cres"), Matej Kranjčević ("Bučanje") i Aldo Padovan ("Majstori s mora") - svi s po šest pogodaka. Naj-vratarom proglašen je Dorian Topić ("Swag").

U natjecanju na klizavom stupu, u nerezinskoj luci, iznenađenje na svojem terenu nije dozvolio Dino Masalin, dohvativši sve tri zastavice.

U potezanju konopa, momčadi "Krčine" trebala je približno minuta da u dva potezanja nadjača "Nerezine". Od tri ženske ekipe, najbolja je bila "Gromača" iz Beleja, drugi je "Moby Dick", a treći "Nerezine Raspašoj".

Podjela priznanja za najuspješnije u nedjeljnim natjecanjima, uključujući i one u igrama za djecu, održana je na Studencu, gdje je priređen i zabavni program uz nastup Folklornog društva "Studenac", a potom i grupe "Eureka".

Tijekom proteklih dana održana su i druga natjecanja. U plivanju je najbrži bio Benjamin Nahtigal, drugi je bio Matic Močnik, treći Jakob Močnik. U kategoriji do 15 godina prva je Maja Špigel, druga Iva Savanović, a treći Anže Špigel. U "stand-up paddleu", odnosno veslanju na surf-dasci u stojećem položaju, najbrži je bio Danijel Krajnc, drugi je Gregor Kamin, a treći Gregor Osnar. U kategoriji do 15 godina prvi je Anže Osnar, drugi Blaž Perković, a treći Ardit Neziri.

Turnir u odbojci na pijesku završio je pobjedom Aide i Neže Bajec, drugi su Darko i Saška Kramar, a treći Leon Benvin i Laura Šepuka. U mini-vaterpolu pobijedili su "Gnjurci" (Kristian Marković, Mario Stipanov, Filip Domazet i Jan Tomich), druga je "Pizzeria Mornar" (Damian Sutlić, Roko Muskardin, Marko Banović i David Banac), a treće "Bučanje" (Gašper Žižek, Vinko Ul, Miha Šmarčan i Benjamin Bilalović).

Kao što smo već izvještavali, u trčanju na 5,5 km pobijedili su Miran Cvet (Slovenija) i Sanja Miočić iz Malog Lošinja, a u košarci "3 na 3" momčad "Drink United" - Goran Herenda, Želimir Kovačević, David Murljačić i Mario Zorović. U prvom danu Igara, pobjednici u briškuli postali su Marinko Marić i Jure Jukić, drugi su bili Mladen Marić i Ivan Padovan, a treći Leonardo Marušić i Darin Lekić.

Na današnji dan.....

19/2/1961

Utemeljeno Turističko društvo u Martinšćici

19/2/1974

U brodogradilištu Lošinj izvršeno prvo dokiranje, broda "Buga"

19/2/1994

Ženska klapa "Teha" utemeljena u Cresu