Otoci.net

Uto19032019

Zadnje dodano:19.03.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Nikolina Stupičić prvi, Daniel Gospić posljednji(?) put

Nikolina Stupičić prvi, Daniel Gospić posljednji(?) put

I dok je najboljom sportašicom Lošinja po prvi put proglašena kickboksačica Nikolina Stupičić, podvodni ribolovac Daniel Gospić je naslov najboljeg lošinjskog sportaša najvjerojatnije stekao po posljednji put.

Nakon lanjskog naslova euroafričkog prvaka, Gospić je objavio prestanak nastupanja na službenim prvenstvima, pa će, ne promijeni li odluku, ovaj niz biti zaključen s dvanaest titula lošinjskog naj-sportaša. Nikolina Stupičić je tek u trećem razredu srednje škole i, nastavi li s rezultatima poput onih iz proteklih godinu-dvije, smiješi joj se još poneka figurica Apoksiomena.

Najuspješnijom momčadi u 2017. godini proglašeni su tenisači TK "Lošinj-Jadranka", a najboljom ženskom ekipom odbojkašice ŽOK "Lošinj".

Trenerom godine proglašen je Domenico Jureša iz Vaterpolo kluba "Lošinj", a nagradu za životno djelo dobio je Gabor Mihailović, "alfa i omega" lošinjskog karatea.

Najboljom juniorkom proglašena je tenisačica Petra Ivanišević, a naj-juniorom košarkaš Teo Horvat. Za najuspješniju kadetkinju proglašena je Chiara Kalanj (kickboxing), a za naj-kadeta Leo Vekić (stolni tenis). Najbolja kadetska momčad su vaterpolisti "Lošinja", a najbolja ženska kadetska ekipa odbojkašice "Lošinja".

Dodijeljen je i niz priznanja za sportska dostignuća, a dobitnici su Mario Muškardin i seniori ŠK "Lošinj" (šah), Vedran Kabalin, Dorotea Spišić (oboje jedrenje), Želimir Kovačević i seniori KK "Jadranka" (košarka), Eugen Laljak, Marin Curi (obojica kickboxing), Ante Petar Ercegović (tenis), Leona Janković, Dea Domazet (obje vaterpolo), Irina Jovanović, Maja Dragović (obje odbojka), Carla Qvarnstrom (streljaštvo). Za promociju lošinjskog sporta priznanja su dobili vaterpolisti Luka Ivković, Arijan Matković, Mario Stipanov i Marko Banović koji nastupaju i za klubove van Lošinja.

Nadama godine proglašeni su Aurora Stipanov (vaterpolo) i Borna Bačić (atletika), a poticajna dječja priznanja primili su Nathan Mulahmetović, Jakov Pekas, Ena Škoda (svi kickboxing), Roan Navratil, Barbora Čulmanova (oboje tenis), Noemi Gadža (rukomet), te Ženski rukometni klub "Mali Lošinj" za popularizaciju svojega sporta.

Za ulaganje u sport priznanje je dobilo poduzeće "Jadranka", za projekt od izuzetnog značaja za lošinjski sport Teniski klub "Lošinj-Jadranka" za turnir "Lošinj Cup", a za projekte od značaja za lošinjski sport Atletski klub "Lošinj" za "Downhill Lošinj", Utrku Grada Malog Lošinja i Veloselski trk.

Godišnja dodjela priznanja Zajednice sportova Grada Malog Lošinja održana je u kinodvorani Vladimira Nazora, a nagrade su uručili gradonačelnica Ana Kučić i predsjednik Zajednice sportova Darin Magazin.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!