Otoci.net

Uto17072018

Zadnje dodano:17.07.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport "Zagreb" stavio točku na "i", ispadanje "Pule" ne odgovara Lošinjanima

"Zagreb" stavio točku na "i", ispadanje "Pule" ne odgovara Lošinjanima

Brzim vezanim remijima s momčadi "Solin-Cemex", šahisti "Zagreba" odradili su formalnost nastupa u posljednjem kolu Prve hrvatske lige, u kojoj su pobjednički trofej osigurali ranije.

Za "Zagreb" su igrali Vasilij Ivančuk (5 bodova iz 8 partija), Vladimir Malahov 6 (9), Hrvoje Stević 5 (8), Zdenko Kožul 6,5 (9), Mladen Palac 5,5 (8), Alojzije Janković 8 (9) i Robert Zelčić 2,5 (3). Drugo i treće mjesto podijelili su riječka "Liburnija" i "Solin-Cemex", s tim da su dodatni kriteriji išli u korist "Liburniji", u sastavu Ivan Šarić, Borki Predojević, Róbert Márkus, Davorin Kuljašević, Ognjen Jovanić, Blažimir Kovačević i Jadranko Plenča. Za "Solin" su igrali Pavel Ponkratov, Saša Martinović, Ognjen Cvitan, Bojan Kurajica, Mladen Muše, Vlado Kovačević i Mladen Zelić. Najbolja prva ploča lige bio je Bugarin Igor Čeparinov ("Ferit-Osijek"). Iz lige su ispali koprivnička "Podravka" i brodski "Đuro Đaković".

Konačni poredak: Zagreb 17, Liburnija, Solin-Cemex 13, Ferit-Osijek 12, Petar Sedlar Pepe 11, Rijeka 9, Sljeme-Agroproteinka 6, Vukovar 5, Podravka 4, Đuro Đaković 0.

U Prvoj "B" ligi vodila se izrazito neizvjesna borba za prva dva mjesta i ulazak u viši rang. To je na kraju uspjelo šahistima "Đakova" i "Dubrovnika", dok iz lige ispadaju "Pula" i "Zadar". To ima važnost i za "Lošinj", jer "Pula" pada u Drugu ligu Zapad i time "ruši" sve klubove u regiji za po jedno mjesto, pa će Lošinjani u posljednja tri kola Druge lige, za dva tjedna u Rijeci, imati još teži zadatak od očekivanog, da opstanu u ligi.

Prva "B" liga, konačni poredak: Đakovo, Dubrovnik, Mladost, Brda 11, Stridon, Mornar, Vinkovci 10, Goran (B) 9, Pula 7, Zadar 0.

Mali Lošinj i hotel "Aurora" i ovaj put su pohvaljeni za dobro domaćinstvo, pa neće čuditi bude li i dogodine neko od najvažnijih natjecanja Hrvatskog šahovskog saveza (kup, prve lige) priređeno na Lošinju.

Na današnji dan.....

17/7/2004

Predsjednik Hrvatske Stipe Mesić posjetio Cres